۲۰ آذر ۱۴۰۰، ۱۶:۳۷

ضرغامی مطرح کرد؛

پژوهشگران راهکارهایی از دل پژوهش های میدانی به ما ارائه دهند

پژوهشگران راهکارهایی از دل پژوهش های میدانی به ما ارائه دهند

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: پژوهشگر ما می‌تواند راهکار ارائه دهد و به ما بگوید چکار باید بکنیم. ارائه این راهکارها البته با پژوهش میدانی به نتیجه می‌رسد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، سید عزت‌الله ضرغامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در محل سالن همایش‌های موزه ملی ایران برگزار شد، بیان کرد: پژوهش زینتی و تشریفاتی نیست، بلکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و در هر حوزه‌ای اگر مدیریت مبتنی بر پژوهش نباشد آن سازمان موفق نیست.

او افزود: پژوهش باید به عنوان سرمایه ارزشمند در خدمت تصمیمات مدیریتی قرار گیرد، فرق پژوهشگران با سایر بخش‌های یک دستگاه این است که برای کارهای معطل مانده راه نشان دهد و چنانچه مدیری اطلاع ندارد، او را آگاه کند و آسیب‌های سازمانی را رفع کند. پژوهشگر باید شجاع باشد و چنانچه شجاع نباشد و جرأت ابراز مسائل و روش‌ها را نداشته باشد به مشکل برخواهیم خورد.

او با یادآوری برخی از سخنرانی‌های خود در مناسبت‌های مختلف یادآور شد: اعتقاد دارم باید در برابر اصحاب قدرت با شجاعت ایستاد و صراحتاً اعلام نظر کرد. متأسفانه گروهی هستند که در برخی مواقع فشار می‌آورند و اگر پژوهشگر نتواند در برابر این فشارها ایستادگی کند، کارآمد نیست.

پژوهش باید بر محور مسئله‌یابی باشد

ضرغامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اگر اندیشمندان و پژوهشگران در داخل وزارتخانه مسئله‌یابی را به درستی ندانند به مشکل خواهیم خورد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: اعتبارات ما اندک است اما نباید تسلیم شویم. پژوهشگر ما در این میان می‌تواند راه‌کار ارائه دهد و به ما بگوید چکار باید بکنیم. ارائه این راهکارها البته با پژوهش میدانی به نتیجه می‌رسد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: نظام مسئله‌یابی در پژوهشگاه باید ایجاد شود و پژوهشگران بدون توجه به جیغ‌های بنفش، برای مسائل این حوزه راه‌کارهای علمی ارائه بدهند. به عنوان مثال یکی از مسائل که نیاز به توجه جدی دارد مرزبندی صحیح بین بافت فرسوده و بافت تاریخی است که پژوهشگاه باید در این باره به ما کمک کند.

جهش همکاری گردشگری با چین

ضرغامی در ادامه به حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: این حوزه بسیار وسیع است و تمام بخش‌های این حوزه نیازمند یک پژوهش گسترده است. قرار است با کشوری مثل چین یک جهش همکاری در حوزه گردشگری داشته باشیم که این موضوع به طور حتم نیازمند همکاری با پژوهشگاه است.

او گفت: اعتقاد من این است که راه حل نجات کشور در حوزه‌های مختلف و حتی موضوعاتی مثل صدور انقلاب، توجه به مأموریت‌های وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی است.

در این مراسم که تعدادی از مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از پژوهشگران نیز حضور داشتند، از مهمترین فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی در قالب کتاب و نشریات رونمایی شد.

کد خبر 5372607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha